UtomhusVinteraktiviteter

Nu är vintern här och förhoppningsvis snön likaså. De flesta barn har under denna period ett längre jullov och då kan det vara roligt att hitta på aktiviteter för hela familjen. Kanske kan ni packa en ryggsäck med varm choklad och bege er ut i naturen. Nedan har vi listat fem olika utomhusaktiviteter som passar stora som små.

1. Åka pulka

Finns det snö där du befinner dig under vintern? Härligt! Ta på vinterkläderna och bege er ut i backen med pulkan eller snowracer. En aktivitet som passar både vuxna och barn. Kanske kan ni tävla om försten ner? Glöm inte hjälmen om backen är brant.  

2.Grilla korv

Det finns inte någon annanstans en korv med bröd smakar så bra som utomhus. Att äta ute är ofta en spännande utflykt för mindre barn. Låt dem själva vara med och packa ryggsäcken med vilka tillbehör de vill ha på sin korv, endast fantasin sätter gränser. Glöm inte sittunderlag!

3. Laga fågelmat

Har du lite äldre barn är det perfekt underhållning att låta dem laga fågelmat och hjälpa våra fåglar som under vintern kan ha svårt att hitta mat.

 

Recept på fågelmat:

100 g kokosolja

100 g osaltat smör

4 dl fågelfrö av valfri sort

Russin/lingon eller nötter går även bra att tillsätta extra

Nedbrytbart snöre för upphängning

Gör såhär:
Smält det osaltade smöret och kokosfettet och blanda ihop. Rör ner fågelfrö och exempelvis russin tills du får en tjock smet. Klipp till snören som ska bilda upphängningsöglor. Placera sedan ut kakformar på en plåt. Lägg sedan snörena i botten på formarna, med öglorna utanför kanten Fyll formarna med frösmeten. Låt stelna. Färdiga att använda.

 

4. Blåsa såpbubblor

Att blåa såpbubblor är något som de flesta förknippar med sommar. Dock så går det alldeles utmärkt att blåsa såpbubblor även på vintern. Att blåsa bubblor i minusgrader är väldigt häftigt då de fryser till is när de träffar snön.

5. Gå en promenad

En underskattad men ack så mysig aktivitet som inte kräver några förberedelser eller att ni tar er till en annan plats är att gå en promenad med familjen. Snöra på er varma skor, sätt mössan på huvudet och bege er ut i ert eget område. Det är ofta de små aktiviteterna som skapar finast minne.

Peab är Nordens samhällsbyggare med 16.000 medarbetare och en omsättning på 63 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs.